Policlinica studenteasca din Cluj-Napoca


Ultimele informatii


Fosta Policlinica pentru Studenti a ajuns acum dispensar studentesc si functioneaza intr-o cladire fara autorizatie sanitara, cu gazul taiat si cu sanse slabe sa se mute intr-un sediu nou in acest an.

In fosta Policlinica Studenteasca de pe strada Republicii au mai ramas acum doar trei cabinete de medicina generala
Singura Policlinica Studenteasca din Cluj s-a desfiintat dupa ce cladirea a fost cistigata in instanta de vechii proprietari. Din policlinica au mai ramas acum trei cabinete de medicina generala.
In urma cu 15 ani, in Cluj functiona si un spital studentesc, dar acesta a fost desfiintat prin preluarea cladirii de catre Universitatea de Medicina si Farmacie. Ulterior, serviciile medicale pentru studenti s-au redus la o policlinica care functiona pe strada Republicii numarul opt.
De anul acesta, policlinica s-a farimitat, cele sase cabinete ale medicilor de specialitate fiind mutate la Centrul de Diagnostic si Tratament (CDT). Pe strada Republicii au mai ramas doar trei cabinete de medicina generala, cu sase medici si patru asistente. „Studentii care au nevoie de o consultatie de specialitate trebuie trimisi la CDT, un loc unde vine tot judetul. Inainte ii puteam trimite la colegii nostri care aveau cabinete in aceeasi cladire“, afirma doctorul Mircea Bojan, medic primar in cadrul Dispensarului Studentesc.
Practic, in momentul de fata, un student care are nevoie de o consultatie ORL de exemplu, are de ales intre un cabinet privat si mai multe drumuri intre dispensar si CDT. Daca alege varianta a doua, trebuie sa se prezinte la Dispensarul Studentesc, iar de aici este trimis la specialistul de la CDT. Aici, trebuie sa astepte la coada impreuna cu alte zeci de persoane.
Dispensar nemodernizat si fara gaz
Medicii care inca mai lucreaza la dispensarul de pe strada Republicii spun ca de citeva zile au ramas fara gaz deoarece contractul a fost reziliat. De anul trecut, dispensarul a trecut in subordinea Primariei, dar reprezentantii institutiei nu pot incheia contract cu compania de gaz pentru ca nu pot face dovada detinerii unui spatiu pentru dispensar. Mircea Bojan spune ca exista riscul sa ramina si fara celelalte utilitati, din acelasi motiv. „Avem promisiunea ca Universitatea «Babes-Bolyai» va construi un spatiu in Hasdeu, dar pina acum nu s-a concretizat nimic. Chiar daca ar incepe acum demersurile, tot ar dura citeva luni pina cind sa ne mutam intr-un sediu nou“, considera Mircea Bojan. De altfel, medicii nici nu spera sa se mute anul acesta in sediul promis.
Pe linga debransarea de la gaz, din cauza lipsei de modernizari, dispensarul nu a mai primit anul acesta nici avizul sanitar de la Directia de Sanatate Publica.
Studentii din Cluj mai dispun de inca patru dispensare studentesti in principalele complexe.